terug naar de boekenpagina
bestelgegevens, zie ook onderaan deze pagina

URSA MINOR

EXACTE DINGES

door Weia Reinboud
Ursa minor is de latijnse naam voor het sterrenbeeld Kleine Berin, mijn favoriete sterrenbeeld, met als een van de sterren de Poolster. Exacte hobby's leiden soms tot een uitgave bij Atalanta.

VIPERA TETRAKONTAEDRA

DE DERTIGVLAKADDER

Ursa Minor 02. Bouwplaat, gemaakt voor een wedstrijd rond Escher door het jongerenwiskundetijdschrijft 'Pythagoras', dat sinds 1961 bestaat en waar ik op school, vanaf 1965 ofzo, abonnee van was. Het dertigvlak is een net niet regelmatig veelvlak, het bestaat uit dertig ruiten. Ik heb dat veelvlak op school uitgevonden, maar het bestond natuurlijk al heel erg lang, dus het is niet meer dan 'heruitgevonden'. Over de dertig ruiten kronkelt een adder, die zichzelf in de staart bijt.

bouwplaat in A4-enveloppe, € 3,00; oktober 1998, geen ISBN

KALENDER VOOR HET JAAR -1

TEVENS VOOR 1999

Ursa Minor 01. Eenmalige kalender om ons nieuwe font, de Atalanta, te laten zien, maar ook om van alles over onze tijdrekening te vertellen. En dus in een nieuw soort tijdrekening!
Het hele verhaal zal hier binnenkort te vinden zijn.

28 bladzijden, 29x21 cm, UITVERKOCHT; oktober 1998, geen ISBN


Bestellen via de post, of via e-mail (vergeet je postadres niet te vermelden!). Betalen na ontvangst. Let op: genoemde prijs is exclusief verzendkosten. Ook te bestellen via de boekhandel.

ATALANTA
Simon Bolivarstraat 87, 3573 ZK, Utrecht
E-mail: atalanta (apenstaartje) at-A-lanta (punt) nl

naar de beginpagina van Atalanta