terug naar de boekenpagina
bestelgegevens, zie ook onderaan deze pagina

EN DE KOE ZEI BOE

Tekst Rymke Wiersma, illustraties Peter Franssen
Verhaal met illustraties, voor peuters van alle leeftijden

De koe loeit en loeit. Haar uier zit vol met melk. Iemand moet de melk opdrinken. Maar wie? De muis, de haas, die twee dorstige kinderen... Of...?
Een onschuldig verhaaltje met echter een voor veel volwassenen enigszins ongemakkelijke waarheid.
Een waarheid... als een koe...

40 bladzijden, full-colour, 14x14 cm, € 5,00; 2007, ISBN 978 90 73034 38 9
[kinderen] [vegan]

Uit Milieudefensie Magazine (juli 2007):
Koeienmelk is eigenlijk bedoeld voor het kalfje en niet voor mensen. Breng dat maar zonder belerend te worden. Rymke Wiersma lukte het. 'En de koe zei boe', is een boekje voor peuters over veganisme. Of eigenlijk over een koe met volle uiers op zoek naar iemand die melk komt drinken. Het kleine, vierkante boekje is luxer dan we van uitgeverij Atalanta gewend zijn: met een harde kaft, en kleurendruk vol prachtige illustraties.

Peter Franssen (1980) studeerde in 2002 af als illustrator aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam met als specialisatie het illustreren van kinderboeken. In de jaren die volgden ontwikkelde hij zich echter ook als vrij beeldend kunstenaar waarin de nadruk ligt op het maken van grafiek. Daarmee heeft hij ondertussen verscheidene exposities gehad en twee prijzen in de wacht gesleept. Ondertussen keerde hij weer terug op de academie in Rotterdam voor de opleiding tot docent Beeldende Vormgeving, waar hij in 2006 zijn diploma behaalde. Sindsdien geeft hij op verschillende plaatsen les. Een aantal illustraties uit dit boekje zijn te zien op de website van Peter Franssen (http://www.peterfranssen.nl).Bestellen via de post, of via e-mail (vergeet je postadres niet te vermelden!). Betalen na ontvangst. Let op: genoemde prijs is exclusief verzendkosten. Ook te bestellen via de boekhandel.

ATALANTA
Simon Bolivarstraat 87, 3573 ZK, Utrecht
E-mail: atalanta (apenstaartje) at-A-lanta (punt) nl

naar de beginpagina van Atalanta