terug naar de beginpagina
bestelgegevens, zie ook onderaan deze pagina

Verhandelingen schrijven en schrijven om het verhaal, dat loopt bij ons in elkaar over. Bij onderstaande staan verhaal en taal op de voorgrond.

Onze boeken en brochures zijn geschreven voor volwassenen, jongeren en kinderen van verschillende leeftijden. Ze staan in chronologische volgorde, de nieuwste uitgave staat bovenaan. Onderaan staat de eerste uitgave uit 1983. Onze teksten verouderen niet snel, dus kijk zeker ook verder naar beneden! De vormgeving is meestal van Weia, ook zijn vrijwel alle boeken gezet uit ons eigen font, de 'Atalanta'.
Bij uitverkochte boeken is de tekst blauw.
Klik op [meer] of een plaatje van een omslag om naar een pagina te gaan met extra informatie, citaten, plaatjes en recensies. Je kunt ook op een van de [etiketten tussen vierkante haakjes] klikken om op een pagina van verwante boeken te komen. De verwantschap is soms sterk, soms minder.
Te verkrijgen via de boekhandel, of rechtstreeks bij ons.

NEUSGAT EN ANDERE VERHALEN

door Weia Reinboud
Licht tot zwaar absurde verhaaltjes door Weia Reinboud, over Houtkwast, Snavel, Kuiltje, een onhoorbare grinnik en nog veel meer, over wezens die helemaal niet kunnen bestaan maar toch herkenbaar zijn. Met foto's erbij die nergens iets mee te maken hebben. Kleurenfoto's van muren, deuren en korstmossen.32 bladzijden, 20x14 cm, € 6,00; 2015, geen ISBN, alleen bij ons verkrijgbaar
[meer] [literatuur] [foto's]

BLAUW EN GEEL EN DONKERROOD

Roman, door Rymke Wiersma
Jim groeit op in het gezin van haar tante. Elke naam heeft voor haar een kleur, vioolspelen is haar passie. Wie haar vader is, is niet bekend en op vragen over het leven en de dood van haar vrijgevochten moeder krijgt ze geen antwoord. Na de zoveelste ruzie besluit ze van huis weg te lopen. Zo belandt ze als veertienjarige in een kraakpand, tussen activisten en wereldverbeteraars, in de stad waar ooit haar moeder woonde. Ze maakt er vriendinnen en vrienden, en gaandeweg ontdekt ze steeds meer sporen van het verleden van haar moeder. Een naam die daarbij telkens opduikt is Welmoed.
In deze roman worden verschillende verhaallijnen door elkaar gesponnen, over de eigenzinnige Jim en over haar moeder die actief was in de feministische jaren tachtig.

447 bladzijden, 21x14 cm, €19,50; augustus 2014, ISBN 978 90 73034 55 6
[meer] [literatuur] [feminisme] [anarchisme] [vegan]

DE UNIEKE MIER

tekst Rymke Wiersma, tekeningen Liefke Dolmans
Niet alle mieren houden van hard werken. De Unieke Mier gaat liever op stap, de vrijheid tegemoet. Daar liggen gevaren op de loer, maar als alles goed afloopt zijn het avonturen geworden, die je liggend op een graspol kunt vertellen aan een vriend die van zingen houdt en niet eens weet wat werken is.
Voor jong en oud, arbeidsverslaafde of werkschuw tuig en alles daar tussenin.

48 bladzijden, omslag full-colour, 14x14 cm, €5,00; april 2014, ISBN 978 90 73034 54 9
[meer] [literatuur] [kinderen]

VLEERMUIZEN?

door Rymke en Weia
Heruitgave van verhaal uit 'Potten Verhalen Gedichten' ter gelegenheid van ons en Atalanta's 25-jarig bestaan.

42 bladzijden, 21x14 cm, € 4,00; mei 2005, geen ISBN
[meer] [feminisme] [literatuur]

DE GROTE GROENE BEUK

door Rymke Wiersma
Verhalen over dieren die op, om en in een grote beuk wonen op een plek waar een woonwijk moet komen. Met zwart-witillustratues van Ellen Karis en Channa Wijmans. Handgebonden, Japanse binding.

78 bladzijden, 21x20 cm, UITVERKOCHT; 1999, ISBN 90 73034 29 9
[meer] [literatuur] [kinderen] [milieu]

RADI, RADIKA, RADKA

door Rymke Wiersma
Verhalende gedichten, korte stukjes proza. Over radicaliteit en over de moeite die het kost overeind te blijven in een wereld die verre van ideaal is. Evenals (het uitverkochte) 'Sappho - mooi geschreven' zit deze uitgave meer in literaire hoek. Je zou het poëtisch proza kunnen noemen.

48 bladzijden, 21x14 cm, € 4,00; 1997, ISBN 90 73034 25 6
[meer] [literatuur]

NACHTWANDELING IN DE ZON

AVONTUREN VAN VLEERMUIS EN RATJE

door Rymke Wiersma
Verhaal over avontuurlijke kinderen. Een met de techniek van toen (matrixprinter met eigen letter) gemaakt bibliofiel kinderboek. Geïllustreerd door Weia Reinboud. Genummerde oplage, handgebonden, Japanse binding.

38 bladzijden, 24x24 cm, UITVERKOCHT; 1996, geen ISBN
[meer] [literatuur] [kinderen] [milieu]

HET PAARD DAT GEEN ZIN HAD

Gedicht met tekeningen.

drieslagvouw 10x10 cm, € 1,00; 1995 (tekst 1983), geen ISBN
[meer] [literatuur] [vegan]

DE VISSEN VAN DE RANONKELSLOOT

door Tieneke en Rymke
Onder water leeft er meer dan je denkt. Met de hand geschreven verhaal over wat er gebeurde toen de vissen het gehengel meer dan zat waren. Met kleine tekeningen.

40 bladzijden, 16x14 cm, € 3,00; 1991, ISBN 978 90 73034 06 8
[meer] [literatuur] [vegan]

SAPPHO

MOOI GESCHREVEN

door Weia
Zestig vertaalde regels van Sappho, dichteres op Lesbos rond zeshonderd voor nul. Gekalligrafeerd, zowel de Griekse als de vertaalde tekst.

42 bladzijden, 22x17 cm, UITVERKOCHT; 1987, ISBN 90 90018 13 1
[meer] [feminisme] [literatuur]

HONDJE

OF: DE REISVERHALEN VAN ZOA EN WELMOED

door Rymke
Hondje staat voor het raam. Haar staart hangt tussen haar benen. Denk jij soms dat het leuk is om een hond te zijn? Ik denk van niet.
Zo begint het boekje Hondje. 'Van schaterlach tot ergernis' zei ooit iemand erover. Twee vriendinnen (de een woont met een kat, de ander met een hond) houden van elkaar maar bekritiseren elkaar niet minder. Het boek houdt het midden tussen een verhaal en een serie columns. Over huisdierenbezit, feminisme en nog veel meer.

162 bladzijden, 14x10 cm, UITVERKOCHT; 1986 (1e versie 1984), ISBN 90 9400309 0
[meer] [feminisme] [anarchisme] [literatuur] [vegan]

POTTEN VERHALEN GEDICHTEN

door Rymke, Weia, Tieneke en anderen
Een met een groep radicale anarkafeministes gemaakt boek, waarvan er uiteindelijk negen een of meer teksten hebben bijgedragen.

144 bladzijden, 21x15 cm, UITVERKOCHT; mei 1984, geen ISBN
[meer] [anarchisme] [feminisme] [literatuur]

IKTÓMA

door Carla Maier
'Een europese vrouw trekt door het wilde westen. Ze ontmoet een Indiaanse vrouw, en samen met haar trekt ze verder door de indrukwekkende natuur.' Dat staat op de achterkant, binnenin staat dat de tekst uit 1896 dateert en is vertaald door Angela I.E. Wester. Wat doe je als je zin hebt in een feministische versie van een Karl May-boek? Zelf maken! Het boek is in twee weken geschreven, met tussendoor een vakantie in Lapland. Een Karl Maykenner dacht dat het echt was, maar draai de initialen van de vertaalster om...

110 bladzijden, 17x12 cm, UITVERKOCHT; 1983, geen ISBN
[meer] [feminisme] [literatuur]

DE KALUDONIESE JACHT

EEN GRIEKSE VERTELLING ONTDAAN VAN PATRIARCHALE VERZINSELS

door Weia
Gekalligrafeerd verhaaltje over de mythische Atalanta, maar de Griekse sagen zijn hier en daar een tikje veranderd. Zoals het echt was...?

16 bladzijden, 12x11 cm, UITVERKOCHT; 1983, geen ISBN
[meer] [feminisme] [literatuur]

HET BOS VAN DE KONIJNINNETJES

door Weia
Gekalligrafeerd verhaaltje over konijninnetjes die opstaan tegen de jacht.

24 bladzijden, 10x12 cm, UITVERKOCHT; 1983, geen ISBN
[meer] [feminisme] [literatuur]De uitgaven van ATALANTA (vaak zelf vervaardigd, altijd op milieupapier) zijn te bestellen via de post (schrijf ons een briefje met je bestelling, vinden we altijd leuk, en we sturen het zo snel mogelijk met de rekening), of via e-mail (vergeet je postadres niet te vermelden!). Let op: alle prijzen zijn exclusief verzendkosten. Betalen kan na ontvangst van wat je besteld hebt; graag met vermelding van het factuurnummer.

ATALANTA
Simon Bolivarstraat 87, 3573 ZK, Utrecht
E-mail: atalanta (apenstaartje) at-A-lanta (punt) nl

naar de beginpagina van Atalanta