terug naar de boekenpagina
bestelgegevens, zie ook onderaan deze pagina

TISDAT-REEKS

De 'tisdat-reeks' en 'het kapitaal als verslaving': miniboekjes, we sturen er als je wilt gratis eentje mee bij een bestelling. Bij onze boekenstand zijn ze ook gratis voor belangstellenden. Voor los opsturen vragen we per boekje € 0,50 (verzendkosten).
Elk boekje bestaat uit 16 bladzijdes op A6 formaat, met veel plaatjes erbij. Ze zijn geschreven voor 'beginners', als eerste kennismaking. Maar ook anderen vinden ze vaak leuk. Mensen die de boekjes zelf (op scholen, bij info-avonden, tijdens acties en dergelijke) willen verspreiden (graag!) en die dus hele stapels bestellen kunnen de boekjes toegestuurd krijgen tegen onkostenvergoeding, in overleg.

ANARCHIE? TISDAT?

Wat is de oorzaak van sociale problemen, zijn ze op te lossen, en hoe zou dat het beste kunnen? Het gaat bij anarchisme niet alleen om vrijheid, maar ook om samenwerking.

Deze tekst is ook digitaal te lezen.
[filosofie] [economie] [anarchisme] [jongeren]

VEGANISME? TISDAT?

Iedereen maakt keuzes. Er is geen mens die alles eet, zelfs niet 'alles-wat-lekker-is'. Veganisme is het streven te leven zonder dieren te doden, op te sluiten of anderszins lastig te vallen, of op welke manier dan ook daaraan mee te werken.

Deze tekst is ook digitaal te lezen.
[filosofie] [jongeren] [vegan]

FEMINISME? TISDAT?

Sinds oeroude tijden zijn er vrouwen geweest die zich niet hebben geschikt in de rol die hun familie of de maatschappij voor hen bedacht had. Deze vrouwen moesten opboksen tegen allerlei sexistiese vooroordelen, zoals het idee dat vrouwen minder belangrijke mensen zouden zijn dan mannen. Nog steeds zijn dit soort ideeën niet geheel verdwenen. Tijd voor een nieuwe golf!

Deze tekst is ook digitaal te lezen.
[filosofie] [feminisme] [jongeren]

HET KAPITAAL ALS VERSLAVING

Korte en krachtige antikapitalistische tekst.

Deze tekst is ook digitaal te lezen.
Tekst ook beschikbaar als pdf.
Tekst om op A4 te printen.
[filosofie] [economie] [anarchisme]Bestellen via de post, of via e-mail (vergeet je postadres niet te vermelden!). Betalen na ontvangst. Let op: genoemde prijs is exclusief verzendkosten. Ook te bestellen via de boekhandel.

ATALANTA
Simon Bolivarstraat 87, 3573 ZK, Utrecht
E-mail: atalanta (apenstaartje) at-A-lanta (punt) nl

naar de beginpagina van Atalanta