terug naar de beginpagina
bestelgegevens, zie ook onderaan deze pagina

BOEKEN VOOR JONGEREN

Al onze boeken zijn in begrijpelijke taal geschreven, maar onderstaande zijn zeker geschikt voor jongeren van 12-18 jaar.

De boeken staan in chronologische volgorde, de nieuwste uitgave staat bovenaan. Onderaan staat de eerste uitgave uit 1983. Onze teksten verouderen niet snel, dus kijk zeker ook verder naar beneden! De vormgeving is meestal van Weia, ook zijn vrijwel alle boeken gezet uit ons eigen font, de 'Atalanta'.
Bij uitverkochte boeken is de tekst blauw.
Klik op [meer] of een plaatje van een omslag om naar een pagina te gaan met extra informatie, citaten, plaatjes en recensies. Je kunt ook op een van de [etiketten tussen vierkante haakjes] klikken om op een pagina van verwante boeken te komen. De verwantschap is soms sterk, soms minder.
Te verkrijgen via de boekhandel, of rechtstreeks bij ons.

HET BESTE VOOR DE AARDE

HET MOIELIJKSTE KINDERBOEK VAN ALTIJD

door Rymke Wiersma
Hoe krijgen we het voor elkaar dat het wat gezelliger wordt op deze aarde? Gezelliger voor alle mensen, voor alle dieren en ook fijner voor alle planten? In je eentje oplossingen verzinnen is niet eens zo moeilijk. Maar is het mogelijk dat alle mensen met elkaar gaan praten? En is het mogelijk dat iedereen het beste voor de aarde gaat willen? Als je over die dingen begint na te denken kom je onderweg een hoop puzzels tegen. Moeilijke puzzels. Puzzels die je meestal niet tegenkomt in boeken voor kinderen. Maar waarom eigenlijk niet? Kinderen zijn dol op speurtochten. Dit boek is het begin van een speurtocht naar het beste voor de aarde. Voor kinderen van rond de tien tot rond de honderdtien.190 bladzijden, 20x14 cm, € 15,00; 2016, ISBN 90 73034 56 3
[meer] [filosofie] [anarchisme] [kinderen] [jongeren] [vegan]

FEMINISME? TISDAT?

door Atalanta, uit de Tisdat-reeks
Sinds oeroude tijden zijn er vrouwen geweest die zich niet hebben geschikt in de rol die hun familie of de maatschappij voor hen bedacht had. Deze vrouwen moesten opboksen tegen allerlei seksistische vooroordelen, zoals het idee dat vrouwen minder belangrijke mensen zouden zijn dan mannen. Nog steeds zijn dit soort ideeën niet (geheel) verdwenen. Tijd voor een nieuwe golf!

16 bladzijden, 14x10 cm, juni 2003, geen ISBN
Deze tekst is ook digitaal te lezen.
[meer] [filosofie] [feminisme] [anarchisme] [jongeren]

ANARCHIE? TISDAT?

door Atalanta, uit de Tisdat-reeks
Anarchie is een toestand waarin niemand heerst over een ander. Dat heeft niets met chaos te maken, want bij anarchisme gaat het niet alleen om vrijheid, maar ook om samenwerking.

16 bladzijden, 14x10 cm, maart 2002, geen ISBN
Deze tekst is ook digitaal te lezen.
[meer] [filosofie] [economie] [anarchisme] [jongeren]

VEGANISME? TISDAT?

door Atalanta, uit de Tisdat-reeks
Iedereen maakt keuzes. Er is geen mens die alles eet, zelfs niet 'alles-wat-lekker-is'. Veganisme is het streven te leven zonder dieren te doden, op te sluiten of anderszins lastig te vallen, of op welke manier dan ook daaraan mee te werken.

16 bladzijden, 14x10 cm, oktober 2002, geen ISBN
Deze tekst is ook digitaal te lezen.
[meer] [filosofie] [jongeren] [vegan]

DE KINDEREN VAN DE HEKSEN

door Rymke Wiersma
Xantra begrijpt niet waarom de meeste mensen zoveel bezig zijn met uiterlijk. Ze besluit een boek te schrijven over heksen. Evenals de heksen in haar verhalen maakt Xantra een ontwikkeling door; haar ideeën over uiterlijk worden steeds duidelijker. Hika, een zeer eigenzinnige vrouw, is daarbij erg belangrijk. Voor iedereen vanaf ongeveer 12 jaar.

170 bladzijden, 14x11 cm, € 3,00; 1992, ISBN 90 73034 08 6
[meer] [feminisme] [jongeren] [vegan]

HOE KOMEN KRINGEN IN HET WATER

AARDIGE FILOSOFIE

door Weia Reinboud
Op veel gebieden hadden we min of meer ongebruikelijke ideeën en in 1983 wilden we 'alles' goed opschrijven. Dat is nogal uit de hand gelopen. Na zes jaar kwam er dit boek, waarin we beweren we dat je bij het verbeteren van de wereld niet om allerlei filosofische vragen heen kunt. Nog steeds een leuk geschreven boek over 'alles' en hoe de wereld te veranderen.

308 bladzijden, 20x14 cm, € 5,00, nog enkele exemplaren beschikbaar; 1989, ISBN 90 73034 02 7
[meer] [filosofie] [anarchisme] [feminisme] [jongeren]

HET BESTE VOOR DE AARDE

HET MOEILIJKSTE KINDERBOEK VAN ALTIJD

door Rymke Wiersma
Grote mensen doen vaak net of ze alles zeker weten, maar bestaat er wel zoiets als 'waarheid'? Deze en andere moeilijke vragen komen in dit boek aan bod. 'Wat is materie?', 'ligt de toekomst al vast?' en 'bestaan er goede en slechte mensen?' Een filosofisch kinderboek dus. Maar niet los van het dagelijks leven: 'wie lust er billen?', 'is geld nodig?', 'ben jij een meisje of een jongetje?' Een kinderboek, voor kinderen en andere mensen die een boek met veel lettertjes en veel vraagtekens niet uit de weg willen gaan. Met tekeningen van de auteurs.

Er wordt aan een herziene versie gewerkt!

240 bladzijden, 20x14 cm, UITVERKOCHT; 1989, ISBN 90 73034 01 9
[meer] [filosofie] [anarchisme] [kinderen] [jongeren] [vegan]De uitgaven van ATALANTA (vaak zelf vervaardigd, altijd op milieupapier) zijn te bestellen via de post (schrijf ons een briefje met je bestelling, vinden we altijd leuk, en we sturen het zo snel mogelijk met de rekening), of via e-mail (vergeet je postadres niet te vermelden!). Let op: alle prijzen zijn exclusief verzendkosten. Betalen kan na ontvangst van wat je besteld hebt; graag met vermelding van het factuurnummer.

ATALANTA
Simon Bolivarstraat 87, 3573 ZK, Utrecht
E-mail: atalanta (apenstaartje) at-A-lanta (punt) nl

naar de beginpagina van Atalanta